top of page
"KENDİMİZE NASIL STİCKER HAZIRLAYOR İSEK, SİZE DE AYNI ÖZEN İLE HAZIRLIYORUZ"
EN KALİTELİ FOLYOLARA, EN KALİTELİ MÜREKKEPLER İLE YÜKSEK ÇÖZÜNÜRLÜKTE BASKILAR ALARAK.
"KENDİMİZE NASIL STİCKER HAZIRLAYOR İSEK, SİZE DE AYNI ÖZEN İLE HAZIRLIYORUZ"
EN KALİTELİ FOLYOLARA, EN KALİTELİ MÜREKKEPLER İLE YÜKSEK ÇÖZÜNÜRLÜKTE BASKILAR ALARAK.
%100 GÜVENLİ ALIŞVERİŞ
Reflektif stickerınıza yakından ışık tuttuğunuzda parlamaz.
Reflektif özelliği test etme yöntemlerinden birini aşağodaki illustrasyonda açıklamaya çalıştık.
1. YÖNTEM
1. Adım: Stickerınızı yere bırakın.
2. Adım: Telefonunuzu göğüs hizanızda tutarak flaşını açın.
3. Adım: Telefonunuzun flaşını stickerın tam üzerinde tutarak telefonunuzu sağa/sola hareket ettirin.
Telefonunuzu hareket ettirirken stickerınızın belirli açılarda parladığını göreceksiniz. Stickerınızın üzerindeki transfer bandı ışığı kırdığı için stickerınızın reflektif özelliğini biraz zayıflatır. Stickerınızı uygulama yüzeyine yapıştırdığınızda testtekinden daha da iyi parlayacaktır.
2. YÖNTEM
1. Adım: Stickerınızı yapıştırın.
2. Adım: Stickerın bulunduğu ortamın karanlık olmasına özen gösterin.
3. Adım: Stickerdan 3-4 metre uzaklaşıp telefonunuzun flaşını açın.
4. Adım: Telefonunuz göz hızanızda olacak şekilde ışığı stickera doğru tutun ve telefonu yukarı/aşağı ve sağa/ sola hareket ettirin. Stickerınız belli açılarda parladığını göreceksiniz.
Reflektif ne demektir? Reflektif sticker nasıl çalışıyor?
Reflektif kelimesi, yansıtıcı anlamına gelen İngilizce "reflective" kelimesinden dilimize gelmiştir. Işığı yansıtma özelliği olan ürünlerdir. Bu reflektif ürünler çok çeşitli malzemelerden oluşabilir. Örnek olarak, bisiklet pedallarının arkasında ve jantlarında kullanılan plastik malzemeler, yol işaret levhaları, tırların dorselerinin arkasında kullandıkları şeritler, iş güvenlik yeleklerinde kullanılan şeritler ve araba plakaları farklı reflektif malzemelerden oluşur.
Reflektif bir malzeme üzerine gelen ışığı yansıtır. Gözün, bu yansıyan ışığı algılayabilmesi için reflektif malzemenin karanlıkta olması ve sizin bulunduğunuz taraftan reflektif malzemeye doğru gelen bir ışık olması gerekir. Bu ışık telefonunuzun flaşı, araç farı ya da örneğin sokakta bir sokak lambası dahi olabilir. Prensip olarak bu kaynaktan gelen ışık ışınları reflektif malzeden yansıyacak ve siz doğru açılara geldiğinizde size geri yansıyacaktır. Bunu bir örnekle basitleştirelim. Aracınıza arkasına reflektif sticker yapıştırdınız diyelim. Aracınız az ışık alan bir ortamda ve aracınızdan 4-5 metre kadar uzağa gidiyorsunuz, stickerın tam karşısında olacak şekilde telefonun flaşını/ feneri vb. ışık kaynağını stickera doğru tutuyorsunuz. Işık kaynağını yukarı/aşağı ve sağa/sola hareket ettirirken bazı açılarda stickerın ışığı size geri yansıttığını göreceksiniz (yukarıdaki görseldeki gibi). Şayet tam karşıda değil de çapraz bir açıdan stickera ışık tutar iseniz, stickera ulaşan ışık ışınları size yansımayacaktır (diğer çaprazında biri var ise ona yansır).
Reflektif malzemelerin farklılıkları, ışığı yansıtma derecesinde de farklılıklar oluşturmaktadır. Örneğin reflektif şeritlere sahip bir yelek, araba plakasından ya da bizim standart reflektif stickerlarımızdan daha fazla parlayacaktır. Bunun nedeni bizim kullandığımız malzemelerin kalitesiz oluşundan değil (aksine yüksek kaliteli ürünler kullanıyoruz) tamamen malzemenin yapısından kaynaklanır. Kıvrımlı yüzeylere yapıştırabileceğiniz, güçlü yapışkana ve esnek yapıya sahip standart reflektif stickerlarımız bu özelliklere sahipken maksimum reflektif özellik gösterememektedir. Diğer tarafta petek reflektif stickerlarımız daha kalın bir yapıya sahiptir. Çok kıvrımlı yüzeylerde kullanmaya pek elverişli olmayan bu stickerlar (az kıvrımlı yüzeylerde kullanılabilir) standart stickerlarımıza kıyasla daha yüksek reflektif özellik göstermektedir.
Anasayafaya dönmek için bıyığa tıklayabilirsiniz.
bottom of page